Opleiding Basis Naaitechnieken

Bij de Stichting PMON kunnen diverse opleidingen gevolgd worden die uiteindelijk de mogelijkheid bieden om lerares in het modevak te worden.
De opleiding Basis Naaitechnieken legt in het eerste cursusjaar daarvoor de grondslag.
Basisnaaitechnieken
- Maatnemen
- Overnemen en op maat maken van patronen
- Stofleggen en knippen
- Overbrengen van patroongegevens op stof
- Kiezen en gebruiken van verstevigingmaterialen
- Aanbrengen van handsteken en machine-sierstiksels
- Afwerken van naden
- Toepassen van allerlei bewerkingstechnieken
Voor deze opleiding is het Basisboek Naaitechnieken nodig. Dit boek geeft een logische opbouw voor het aanleren van de basisnaaitechnieken. De studiebelasting voor dit onderdeel is een cursusjaar van 40 weken waarin 2 lesuren per week wordt gerekend met 4 huiswerkuren.
Algemene zaken
- De examens kunnen worden gedaan tijdens het voorjaarsexamen of tijdens de examendag in juni. Het diploma Basisnaaitechnieken is noodzakelijk om aan de costumière-opleiding te kunnen beginnen
- Ingeleverd worden een map met stofleggingen en 3-5 werkstukken/losse werkstukken waarin de benodigde technieken zijn verwerkt
- De werkstukken mogen er niet zelfgemaakt uitzien. Kies daarom eenvoudige modellen, dan lukt het om ze netjes te naaien. Om te slagen is minstens een 6 nodig en alle werkstukken dienen genaaid te zijn zoals in het Basisnaaitechniekenboek beschreven.
TIP : als u aansluitend de costumière-opleiding wilt gaan volgen, bekijk dan eerst de LPM-eisen costumière voor het vak naaien. Misschien wilt u sommige losse werkstukjes direct in het net maken.
copyright PMON - webdesign by PoWeRsite