Opleiding Kleermaker Damesmodevak

Illustratie

De toelatingseis voor de opleiding Kleermaken in het Damesmodevak is het diploma Costumière.
Tijdens deze opleiding wordt de opgedane kennis verder uitgediept. Er wordt verder ingegaan op hoe je een patroon tekent en kunt aanpassen aan mensen met een ander dan gemiddeld figuur door middel van o.a. de prop-pop.
De opleiding bestaat ook weer uit verschillende modules waarvoor certificaten behaald kunnen worden. Ter afsluiting wordt een LPM-examen afgelegd.


PMON MODULE ROKKEN en PANTALONS:

Voor deze module dient de kandidaat rokken en pantalons op schaal te tekenen op verschillende tabelmaten. Daarnaast worden werkstukken genaaid op maat voor een klant die als ondersteuning van de beoordeling bij het examen moeten worden geshowd.

PMON MODULE BLOUSES en VESTJES:

Voor deze module dient de kandidaat blouses en vestjes op schaal te tekenen op verschillende tabelmaten. Daarnaast wordt werkstukken genaaid op maat voor een klant die als ondersteuning van de beoordeling bij het examen moeten worden geshowd.

PMON MODULE NAAITECHNIEKEN KLEERMAKER:

Opdrachten volgens de exameneisen van de LPM

PMON MODULE JAPONNEN, COLBERTS, JACKS en MANTELS :

Voor deze module dient de kandidaat japonnen, colberts, jacks en mantels op schaal te tekenen op verschillende tabelmaten. Daarnaast worden werkstukken genaaid op maat voor een klant die als ondersteuning van de beoordeling bij het examen moeten worden geshowd.

TEXTIELWARENKENNIS KLEERMAKER:

Leerstof zie exameneisen LPM
Nodig Alledaags TEXTIEL + dradenteller en LPM-workshop
Examen zie exameneisen LPM

Na het behalen van alle modules kan het diploma Kleermaker behaald worden door examen te doen bij het LPM. Men kan ervoor kiezen om het LPM-examen in meerdere delen te doen.

>> naar begin van de pagina >>
copyright PMON - webdesign by PoWeRsite